Kuka olet, mitä olet tehnyt ja mihin olet menossa?

Eveliina Paananen, 24. Työn ohella olen opiskellut tarjoilijan sekä baarimestarin pätevyyden ja haastanut itseäni kilpailemalla niin kansallisissa kuin kansainvälisissä kilpailuissa. Elämä näyttää mitä seuraavaksi, en halua suunnitella liian pitkälle.

Kuinka päädyit alalle?

Aloitin 15-vuotiaana kesätyöt paikallisessa Rossossa jonka jälkeen jatkoin apulaisena ja tiskarina opiskeluni ohessa. Ravintola Pöllöwaariin päädyin työharjoittelun kautta, ilman sitä en varmaankaan olisi uskaltautunut silloisen mukavuusalueeni ulkopuolelle. Täällä olen ollut nyt noin 3 vuotta.

Mikä tekee mielestäsi hyvän tarjoilijan?

Kaiken keskiössä on asiakkaan lukutaito, aito ja vilpitön persoona sekä joustava luonne. Tässä ammatissa pitää osata soveltaa ja toimia myös oman mukavuusalueensa ulkopuolella.

eveliina esittely

Miten kehität omaa ammattitaitoasi?

Kilpailemalla ja kouluttautumalla. Erilaiset alkoholi-/ruokakoulutukset sekä tapahtumat ovat ehdottomasti suosikkejani ja alan lehtiä lukemalla oppii haistelemaan trendejä ja uusia asioita.

Mistä kilpailuviettisi kumpuaa?

Ravintolakoulu Priimuksessa on seinä jossa on kaikkien kansainvälisissä kilpailuissa menestyneiden tarjoilija-oppilaiden valokuvat. Hakiessani opiskelemaan näin tuon seinän ja ajattelin; ”Jos koskaan pääsen kouluun opiskelemaan, niin tavoitteeni on saada oma kuvani seinälle” - siitä se kilpaileminen sitten lähti. Kilpailuissa pääsee oman mukavuusalueensa ulkopuolelle, josta hassulla tavalla nauttii. On kiva saada palautetta omasta työstään ja pyrkiä olemaan parempi. Kilpailemisen myötä saa jännitystä myös omaan arkeen.

Miten erotut tyylilläsi, mitä haluat että asiakkaalle jää mieleen vierailusta?

Työskentelen asiakkaan ehdoilla. Haluan mukautua sen mukaan, mitä asiakas vierailultaan meiltä haluaa, unohtamatta omaa persoonaani ja liikeideaamme. Jokainen asiakas on minulle yhtä arvokas ja toivon, että se välittyy työskentelyssäni. Pyrin ottamaan heidät vastaan, kuin he tulisivat kylään minun luokseni.

Työtyylini on myös rivakka, osaan mielestäni priorisoida työtäni hyvin joten moni asia hoituu yhtä aikaa. Olen työporukastamme ehkä eniten hurahtanut juomasekoituksiin, baari on oma nurkkani jota puunailen ja pidän huolen, että on kaikki niin sanotusti tikissä.

eveliina cocktailkollaasi

Mikä on ammatissasi parasta?

Ammatissani parasta on tilaisuus olla ihmisten kanssa läsnä. Asiakkaat tekevät työstäni mielenkiintoista ja joka päivästä erilaisen. On mahtava tavata päivittäin uusia persoonia ja olla osallisena heidän tärkeissä hetkissä, kuten luomassa häätilaisuuksista elämyksiä. Alalla voi aina oppia uutta, etkä ikinä voi tietää kaikkea joten jatkuva kehittyminen on taattu jos asennoituu oikein. Alaa on myös mahdollista harjoittaa melkeimpä missä ja koska vain, sillä tarjoilijoita tarvitaan aina ympäri maailman. Työrytmi on joskus haastava, mutta siihen on valmistautunut jo alalle tullessa.

Paras hetki urallasi?

Paras hetki urallani on, kun voitin Ruotsissa, Göteborgissa ammattitaidon EM -kilpailuissa EM-hopeaa, ravintolapalvelu -lajissa. En tule ikinä unohtamaan sitä tunnemyllerystä, jonka kävin läpi siinä tilaisuudessa.

Millaista Pöllöwaarissa työskentely on?

Pöllöwaarissa työskentely on sopivan haastavaa, sillä ruokalistamme vaihtuvuuden myötä pääsen sopivin väliajoin oppimaan uutta. Jatkuva opiskelu pitää mielenkiinnon ammatissani ja työpaikassani ja on hienoa saada oma luovuus valloilleen myös meille suodun luottamuksen ja vastuun avulla - itse vastaan cocktailien sekä alkoholittomien juomien (mehupakettien) suunnittelusta. Pidän siitä, että asiakkaat arvostavat ja luottavat meidän tietotaitoon ja heittäytyvät meidän hemmoteltavaksi. Tämä tuo myös haastetta, koska haluaa täyttää kaikki asiakkaan odotukset.

Eve esittely 2

Onko työn ja vapaa-ajan vastapaino sinulla balanssissa?

Olen työholisti, joten välillä vaatii työtä, että osaa työt myös putsata mielestä. Pitkän aikaa olen harrastanut myös työtäni vapaa-ajallani, esim. treenaamalla kilpailuja varten ja käymällä alan tapahtumissa vapaa-ajallani. Äitini monesti sanookin, että ”Eve älä aina tarjoile” ja ”nyt lähdet pakkolomalle ja laitat aivot narikkaan”. Siinä minulla onkin opettelemista. Puolison kanssa kuntosalilla treenaaminen ja matkustelu putsaavat päätäni mukavasti, ehkä sitä voisi tehdä vielä useammin. Uuden vuoden lupaukseni olikin, että keskityn enemmän vapaa-aikaani, jotta olen täydellä teholla läsnä työssäni!

Mitkä ovat Pöllöwaarissa työskentelyn etuja / hyviä puolia?

Pöllöwaarissa työskentely on opettavaista ja kehittävää. On mahtava työskennellä paikassa, jossa annetaan lupa kehittyä, kehittää ja kilpailla. Työnantajalta olen saanut aina täyden tuen, sekä työkaverit ovat aina tsempanneet minua. Minusta on myös hienoa, että pystymme puhumaan keskenämme asiasta kuin asiasta, niin hyvistä kuin huonoista. Olemme hyvin erilaisia ja ikäisiä persoonia eri elämäntilanteessa, mutta silti yhtä suurta perhettä.

Eve esittely 3

Kasvava Yöpuu Yhtiö Oy etsii joukkoonsa myynnin osaajaa!

Kasvava Yöpuu Yhtiö Oy etsii joukkoonsa myynnin osaajaa!

Lue lisää

Kokous- ja juhlatila Kerkkä jopa 200 hengen tilaisuuksiin!

Versoon valmistunut kokous- ja juhlatila Kerkkä tarjoaa puitteet niin cocktail-tilaisuuksiin kuin pieniin ja suurempiinkin kokoustarpeisiin.

Lue lisää

Lue asiakaslehtemme sähköisenä

Yhtiömme juhlavuoden kunniaksi teimme lehden, jonka voit lukea sähköisena täältä

Lue lisää