VIINITEKIJÄILLALLINEN PÖLLÖWAARISSA 22.5. KLO 18

Ilmoittaudu sähköpostilla info@hotelliyopuu.fi tai puhelimitse 014 333 900. Mukaan mahtuu 30 viininystävää

Pöllöwaari on mukana saksalaisia valko- ja punaviinejä ylistävässä Riesling & Spätburgunder-viikoissa.

Viikot huipentuvat viinintekijäillalliseen, jolloin saamme Saksan tärkeimmältä parsa-alueelta Pfalzista vieraan, Wehrheimin viinitilalta. Viinintekijäillallinen on keskiviikkona 22.5. klo 18.

Ilmoittaudu nyt info@hotelliyopuu.fi tai soita 014 333 900.

Menu ja viiinit

Sekt Rosè Brut 2016

VALKOISTA PARSAA JA SITRUSHOLLANDAISEA
sitruunamelissa, retiisi
Muskateller 2018


KARITSAN KATEENKORVAA JA KARHUNLAUKKAA
vihreä parsa
Kastanienbusch Riesling Grosses Gewächs 2017


PAAHDETTUA ANKANRINTAA JA MUSTIKKAA
salottisipuli, siitakesieni
Spätburgunder 2016


VALKOSUKLAA JA RAPARPERI
kaura, vanilja
Kastanienbusch Riesling Auslese 2015

Illallisen hinta 115 € /hlö, sisältäen menun ja viinit.

 

Tietoja tilasta:
Dr. Wehrheim

Wehrheim on perhetila, joka on tuottanut viinejä Saksan Pfalzissa vuodesta 1920. Luonnolliset tuotantomenetelmät ovat yksi viininvalmistuksen kulmakivistä ja kaikki viinit tuotetaankin luomumenetelmin. Tilan nykyiset vetäjät, isä Karl-Heinz ja poika Franz Wehrheim, tunnetaan laadukaista, tasapainoisista viineistä, jotka edustavat tyylikkäästi alkuperäänsä. Isoisä Dr. Heinz Wehrheim Senior on vetäytynyt jokapäiväisestä ydintoiminnasta tukijoukkojen puolelle, mutta hänen vankkaa tietotaitoaan pidetään yhä suuressa arvossa tilalla.

Wehrheimin tilukset kattavat 17 hehtaarin pinta-alan ja tuotanto keskittyy alueelle tyypillisiin rypälelajikkeisiin, riesligiin, weisser burgunderiin (pinot blanc) ja spätburgunderiin (pinot noir). Näiden ohella tilalla tuotetaan pieniä määriä pinot gris'tä, chardonnayta, silvaneria, muskatelleriä, merlotia ja cabernet sauvignonia. Wehrheimin viinitila kuuluu saksalaisten laatuviinituottajien VDP-järjestöön ja on yksi sen vanhimmista jäsenistä.

Kellarilla sovelletaan perinteisiä tuotantomenetelmiä moderniin teknologiaan. Viinistä riippuen käymisastioina käytetään terästankkeja tai tammitynnyreitä. Käymisprosessin jälkeen kukin viini saa levätä tarvitsemansa ajan. Viinit lasketaan liikkeelle vasta kun niiden arvioidaan olevan tarpeeksi kehittyneitä ja ekspressivisiä. Ainutlaatuiset kasvualueet pyritään tuomaan esille jokaisessa viinissä.

Wehrheimin tuotanto on noudattanut biodynamian periaatteita vuodesta 2007. Luomusertifikaattia viinit ovat kantaneet vuodesta 2010. Perhetuottaja uskoo luonnollisten tuotantomenetelmien heijastuvan viinien makuprofiilissa, mutta olennaisena lisäarvona pidetään myös ympäristövastuullisia tuotantotapoja, jotka mahdollistavat otolliset viininviljelyolosuhteet myös seuraaville sukupolville. Wehrheimilla arvostetaan saksalaisten viinialueiden kulttuuri-historiallista perintöä ja perinnön vaaliminen on yksi toiminnan tärkeistä pilareista.

Hotelli Yöpuu avoinna 27.5. alkaen

Tervetuloa taas Jyväskylän Boutique Hotel Yöpuuhun rentoutumaan!

Lue lisää

Nyt suositaan suomalaisuutta!

Lahjakorttikaupastamme hankit suomalaiset hemmottelulahjakortit tarjoushinnoin 19.5. - 31.5.

Lue lisää

TIEDOTE YÖPUU YHTIÖN ASIAKKAILLE HOTELLI VERSON, VERSO BAARI & KEITTIÖN, HOTELLI YÖPUUN JA RAVINTOLA PÖLLÖWAARIN AVAUKSESTA

Lue lisää